Daktuinsubstraat

Sinds een aantal jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het verblazen van tuinsubstraten voor daken en voor andere slecht bereikbare tuinen. Substraten en lava met een maximale korrel van 8-16 mm kunnen wij verblazen met een slanglengte tot wel 80 meter. Boven de tachtig meter neemt de kracht van het blazen dusdanig af dat lossen steeds moeilijker wordt.

Daktuinsubstraat blazen

Daktuinsubstraat Lavendelweide-opbouw

In februari 2018 hebben we in Amsterdam voor een klant van ons een project voltooid, waarbij verschillende bakken en daken zijn voorzien van "Daktuinsubstraat Lavendelweide". Er is daar over een afstand van 80 meter substraat geblazen.

In tegenstelling tot alle andere vormen van intensieve daken, waarbij het volledige assortiment aan beplanting mogelijk is, levert deze klant de Lavendelweide-opbouw inclusief beplanting.Het plantenmengsel bevat vooral bodembedekkende sedumsoorten die hun belangrijkste bloeiperiode in de vroege zomer hebben. De bloemkleuren zijn voornamelijk geel, rood en wit. In de overige jaargetijden laten de sedums een waaier van groentinten zien met in de herfst prachtige rode tinten

Naast de bodembedekkende opbouw met sedums wordt de Lavendelweide uitgebreid met bloeiende en geurende kruiden zoals tijm, oregano en lavendel. Deze combinatie zorgt voor een visueel aantrekkelijk dak dat zeer goed bestand is tegen droge periodes. Alleen bij extreem lange periodes van droogte is aanvullend water geven noodzakelijk.

Het speciaal voor de Lavendelweide aangepaste substraat creëert samen met het drainage-element Floradrain® FD 40 de ideale omstandigheden ter plaatse. Het vereiste onderhoud is aanzienlijk minder dan voor een normale vasteplantentuin en de substraathoogtes zijn lager dan gebruikelijk.

Projectoverzicht
Project substraat Amsterdam
Project substraat Amsterdam
Project substraat Amsterdam
Project Substraat Amsterdam

Contactgegevens

Nieuwveenseweg 30
2421LD  Nieuwkoop
Tel:+31(0)172-820910
Fax:+31(0)172-575424
Internet: www.weddebruyn.nl
Email: Info@weddebruyn.nl

Meer informatie

K.v.K nr.: 70886083
Btw: NL8584.98.182B01

Transport: info@weddebruyn.nl
Logistiek: Magazijn@weddebruyn.nl

Bedrijfsforum

Go to top